Liefde voor later Uitvaartfotografie

na het afscheid begint de herinnering...

 

De dood is een onderdeel van het leven, hoe verdrietig en moeilijk dit ook is. Respectvol, met gevoel voor detail en sfeer, fotografeer ik op gepaste afstand het afscheid van uw geliefde. Steeds meer mensen weten van de mogelijkheid af om de uitvaart in beelden vast te laten leggen en dat is fijn, omdat een fotoreportage tijdens de uitvaart van een dierbare achteraf heel veel troost kan bieden.
Ik heb meerdere keren een uitvaart gefotografeerd. Voor mij is afscheidsfotografie en uitvaartfotografie meer dan een fotoreportage, het is liefde, gevoel, empathie en emotie. Het vastleggen van een afscheid van een leven, van een geliefde, de tijd die even stilstaat, de tijd die niet terug te draaien is. Het zijn beelden van onschatbare waarde.

 

Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar toch wil ik graag een paar redenen geven om in ieder geval na te denken over een afscheidsfotograaf:

• Foto’s kunnen veel troost bieden, op deze manier kunt u terugzien hoe de dag van het afscheid was.
• Veel dingen krijgt u op de dag van de uitvaart niet mee. Wie waren er bijvoorbeeld allemaal? Wie las er welk verhaal voor? Welke bloemen en/of tekeningen zijn er neergelegd? Emoties van verschillende mensen. Hoe werd er afscheid genomen? De dag wordt vaak in een roes beleefd. Achteraf zult u zich waarschijnlijk slechts flarden herinneren van het moment zelf.
• Als afscheidsfotograaf maak ik professionele foto’s, en daar mag u zeker meer van verwachten dan van een hobbyfotograaf. Een vriend, kennis of familielid kan natuurlijk ook foto’s maken, maar wil zelf ook afscheid nemen. Voor zo iemand is het dan prettig om zich niet bezig te hoeven houden met het maken van foto’s.
• Als afscheidsfotograaf ben ik in staat om zowel details als het grote geheel vast te leggen en hier een mooie eenheid van te maken.
• Uiteraard heb ik net als ieder ander emoties, maar als fotograaf sta ik toch wat meer op afstand, waardoor u erop kunnen vertrouwen dat u een troostrijke herinnering aan het afscheid krijgen.
• Mensen maken (waarschijnlijk) toch minder foto’s met hun telefoon als er een fotograaf ingehuurd is, zodat iedereen meer bezig kan zijn met het afscheid nemen. Een ander voordeel hiervan is dat er niet allemaal losse “stukjes” worden gefotografeerd, omdat ik in één reportage de momenten vastleg.
• Een fotoalbum van het afscheid vormt een kostbare herinnering. Telkens wanneer u er behoefte aan heeft, kunt u het erbij pakken.

 

Als u vragen heeft of graag mogelijkheden wilt bespreken dan kan dat uiteraard. Wilt u graag dat ik kom fotograferen op de uitvaart van uw geliefde? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat u weet of ik beschikbaar ben op deze dag. Uw wensen kunnen we samen doorspreken, maar dit kan ook met uitvaartbegeleider besproken worden.
U kunt mij bellen of via het contactformulier contact met mij opnemen.

 

 

Liefde voor later Fotografie, na het afscheid begint de herinnering...   De dood is een onderdeel van het leven, hoe verdrietig en moeilijk dit ook is. Respectvol, met gevoel voor detail en sfeer, fotografeer ik op gepaste afstand het afscheid van uw geliefde. Steeds meer mensen weten van de mogelijkheid af om de uitvaart in beelden vast te laten leggen en dat is fijn, omdat een fotoreportage tijdens de uitvaart van een dierbare achteraf heel veel troost kan bieden.  Ik heb meerdere keren een uitvaart gefotografeerd. Voor mij is afscheidsfotografie en uitvaartfotografie meer dan een fotoreportage, het is liefde, gevoel, empathie en emotie. Het vastleggen van een afscheid van een leven, van een geliefde, de tijd die even stilstaat, de tijd die niet terug te draaien is. Het zijn beelden van onschatbare waarde.   Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar toch wil ik graag een paar redenen geven om in ieder geval na te denken over een afscheidsfotograaf:  •	Foto’s kunnen veel troost bieden, op deze manier kunt u terugzien hoe de dag van het afscheid was. •	Veel dingen krijgt u op de dag van de uitvaart niet mee. Wie waren er bijvoorbeeld allemaal? Wie las er welk verhaal voor? Welke bloemen en/of tekeningen zijn er neergelegd? Emoties van verschillende mensen. Hoe werd er afscheid genomen? De dag wordt vaak in een roes beleefd. Achteraf zult u zich waarschijnlijk slechts flarden herinneren van het moment zelf. •	Als afscheidsfotograaf maak ik professionele foto’s, en daar mag u zeker meer van verwachten dan van een hobbyfotograaf. Een vriend, kennis of familielid kan natuurlijk ook foto’s maken, maar wil zelf ook afscheid nemen. Voor zo iemand is het dan prettig om zich niet bezig te hoeven houden met het maken van foto’s. •	Als afscheidsfotograaf ben ik in staat om zowel details als het grote geheel vast te leggen en hier een mooie eenheid van te maken. •	Uiteraard heb ik net als ieder ander emoties, maar als fotograaf sta ik toch wat meer op afstand, waardoor u erop kunnen vertrouwen dat u een troostrijke herinnering aan het afscheid krijgen. •	Mensen maken (waarschijnlijk) toch minder foto’s met hun telefoon als er een fotograaf ingehuurd is, zodat iedereen meer bezig kan zijn met het afscheid nemen. Een ander voordeel hiervan is dat er niet allemaal losse “stukjes” worden gefotografeerd, omdat ik in één reportage de momenten vastleg. •	Een fotoalbum van het afscheid vormt een kostbare herinnering. Telkens wanneer u er behoefte aan heeft, kunt u het erbij pakken.   Als u vragen heeft of graag mogelijkheden wilt bespreken dan kan dat uiteraard. Wilt u graag dat ik kom fotograferen op de uitvaart van uw geliefde? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat u weet of ik beschikbaar ben op deze dag. Uw wensen kunnen we samen doorspreken, maar dit kan ook met uitvaartbegeleider besproken worden.  U kunt mij bellen of via het contactformulier contact met mij opnemen.