Liefde voor later Fotografie Afscheidsfotografie

omdat, het echte geluk in de kleine momenten zit...

 

Ik kan (helaas) niet toveren, ik kan voor niemand de tijd terugdraaien, verdriet kan ik niet wegnemen en verlies kan ik niet veranderen, maar ik kan mensen een kostbare en tastbare herinnering geven. Om terug te kijken op een belangrijke periode in het leven, een mooi portret van een dierbare te hebben, maar mijn beelden kunnen ook helpen met het verwerken van verlies. Weet dat deze mogelijkheid er is. Ik vaak heb gehoord dat mensen achteraf spijt hebben dat ze geen fotograaf gevraagd hebben tijdens deze periode, er niet bij stil hebben gestaan of niet wisten dat de mogelijkheid bestond. Vaak worden mensen ook erg geleefd in tijden van verdriet en dat is ook heel logisch. Juist daarom is het fijn om deze momenten in alle rust vast te leggen. De laatste weken/maanden samen zijn heel belangrijk. Als u of uw geliefde ernstig ziek is en/of nog maar kort te leven heeft dan is er alle reden om nog zoveel mogelijk mooie en kostbare herinneringen vast te leggen. Ook tijdens deze intense periode worden er nieuwe herinneringen gemaakt, die op z’n minst even belangrijk zijn dan de herinneringen tot dan toe. Als ik in gesprek ben met mensen hoor ik vaak dat ze in deze periode alles zoveel intenser mee maken. En ze juist nu het geluk in de kleine momenten zien. Daarom kunnen deze momenten, de herinneringen nu ineens zoveel meer waarde hebben als ooit tevoren.

 

Tijdens deze fotoshoot gaan we (uiteraard binnen de mogelijkheden) zoveel mogelijk momenten vastleggen. We kunnen op pad gaan naar een plek vol met herinneringen, maar het gebeurd ook dat dit niet meer binnen de mogelijkheden ligt. Daarom leg ik ook vaak dagelijkse momenten vast en maak mooie portret en gezinsfoto’s. Dit gebeurd vaak met een lach en met een traan. Van te voren bespreken we rustig uw ideeen voor de fotoshoot, gecombineerd met mijn eigen ideeen en kijkend naar de mogelijheden gaan we met elkaar een mooie fotoreportage maken. Liefde voor Later vastleggen voor degenen die achterblijven. Voor deze fotoshoot nemen we uitgebreid de tijd, want uiteraard hou ik er rekening mee dat de energie van de persoon die ziek is beperkt is. Wanneer het nodig is lassen we momenten van rust in en als het op een gegeven moment niet meer gaat dan is dat ook wat het is.

Het is mogelijk om deze laatste periode voor het overlijden te combineren met een uitvaartreportage.

 

Liefde voor later Fotografie, afscheidsfotografie omdat, het echte geluk in de kleine momenten zit...   Ik kan (helaas) niet toveren, ik kan voor niemand de tijd terugdraaien, verdriet kan ik niet wegnemen en verlies kan ik niet veranderen, maar ik kan mensen een kostbare en tastbare herinnering geven. Om terug te kijken op een belangrijke periode in het leven, een mooi portret van een dierbare te hebben, maar mijn beelden kunnen ook helpen met het verwerken van verlies. Weet dat deze mogelijkheid er is. Ik vaak heb gehoord dat mensen achteraf spijt hebben dat ze geen fotograaf gevraagd hebben tijdens deze periode, er niet bij stil hebben gestaan of niet wisten dat de mogelijkheid bestond. Vaak worden mensen ook erg geleefd in tijden van verdriet en dat is ook heel logisch. Juist daarom is het fijn om deze momenten in alle rust vast te leggen. De laatste weken/maanden samen zijn heel belangrijk. Als u of uw geliefde ernstig ziek is en/of nog maar kort te leven heeft dan is er alle reden om nog zoveel mogelijk mooie en kostbare herinneringen vast te leggen. Ook tijdens deze intense periode worden er nieuwe herinneringen gemaakt, die op z’n minst even belangrijk zijn dan de herinneringen tot dan toe. Als ik in gesprek ben met mensen hoor ik vaak dat ze in deze periode alles zoveel intenser mee maken. En ze juist nu het geluk in de kleine momenten zien. Daarom kunnen deze momenten, de herinneringen nu ineens zoveel meer waarde hebben als ooit tevoren.     Tijdens deze fotoshoot gaan we (uiteraard binnen de mogelijkheden) zoveel mogelijk momenten vastleggen. We kunnen op pad gaan naar een plek vol met herinneringen, maar het gebeurd ook dat dit niet meer binnen de mogelijkheden ligt. Daarom leg ik ook vaak dagelijkse momenten vast en maak mooie portret en gezinsfoto’s. Dit gebeurd vaak met een lach en met een traan. Van te voren bespreken we rustig uw ideeen voor de fotoshoot, gecombineerd met mijn eigen ideeen en kijkend naar de mogelijheden gaan we met elkaar een mooie fotoreportage maken. Liefde voor Later vastleggen voor degenen die achterblijven. Voor deze fotoshoot nemen we uitgebreid de tijd, want uiteraard hou ik er rekening mee dat de energie van de persoon die ziek is beperkt is. Wanneer het nodig is lassen we momenten van rust in en als het op een gegeven moment niet meer gaat dan is dat ook wat het is.    Het is mogelijk om deze laatste periode voor het overlijden te combineren met een uitvaartreportage.