Fotografie bij: Wake, Liefde en Dood, Afscheid en Rouw

Fotografie bij

Wake

Samenkomen en stilstaan bij de persoon die overleden is. Een Wake/samenkomst wordt vaak op een middag of avond georganiseerd tussen het overlijden en de uitvaart in, maar er kan ook voor gekozen worden om na de uitvaart met klein gezelschap bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en het glas te heffen op het leven. Samen liefde en verdriet delen. Tijdens een wake kan er muziek gedraaid worden, kunnen er verhalen worden verteld of teksten of gedichten worden voorgelezen. Dit kan zowel in de vorm van een kerkdienst zijn, maar ook bij iemand thuis of op een locatie naar keuze. Een wake/bijeenkomst is ook fijn voor mensen die niet op de uitvaart zelf aanwezig kunnen zijn, maar toch graag afscheid willen nemen en/of van de gelegenheid gebruik willen maken om persoonlijk de nabestaanden te condoleren.

 

Wil je op een persoonlijke, warme manier afscheid nemen van een dierbare en mag het een beetje anders dan wat we gewend zijn? Dit kan o.a. op de volgende manier:

 

  • Stel in de dagen voor het ceremoniële afscheid je huis meerdere dagen open voor bezoek. Laat je verrassen door wat mensen meebrengen, letterlijk en figuurlijk.
  • Doe zo veel mogelijk zelf: draag de kist zelf, houd de borrel thuis en laat mensen wat te eten en drinken meenemen; spreek zelf. Er is geen betere manier dan dat om het persoonlijk te houden.
  • Kleine dingen helpen: de naam van de overledene schrijven met steentjes, een rouwarmbandje dragen, bezoekers een briefje laten schrijven voor in het graf. Zo geef je verdriet handen en voeten.
  • Door de dingen heel dichtbij huis te houden, letterlijk en figuurlijk, maak je het afscheid warm en persoonlijk en houd je ook je overleden dierbare dichtbij.

 

Voor mij betekent uitvaartfotografie niet alleen het moment waarop het definitieve afscheid genomen wordt, maar het fotograferen tijdens bijvoorbeeld een wake. Vaak is dit een wat intiemer gezelschap waar herinneringen worden opgehaald met een lach en een traan. Het fotograferen tijdens een wake kan een onderdeel zijn van uitvaartfotografie. Er kan ook voor gekozen worden om alleen foto’s te laten maken tijdens een wake.

 

Meer artikelen...

 

Ik wil graag naar aanleiding van de Fotografie bij... contact opnemen

 

Ik neem graag contact met je op! Of bel direct: 0617994112

 

Of klik hier voor de dienst

Levensportret Afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie Ik-mis-je-fotografie