Fotografie bij: Wake, Liefde en Dood, Afscheid en Rouw

Fotografie bij

Afscheid

Niet iedereen overlijdt plotseling. Als mensen ongenseslijk ziek zijn weten ze dat ze niet heel lang meer te leven hebben. Dat besef kan heel moeilijk en heel verdrietig zijn. Een stuk rouwverwerking komt om de hoek kijken op het moment dat iemand deze boodschap krijgt. Toch is het voor mensen ook aanleiding om zelf al een aantal zaken te gaan regelen. Het is vaak een emotionele periode. Stukje bij beetje neem je afscheid van het leven en de mensen om je heen. Ook emoties zoals verdriet, ongeloof, boosheid en onmacht komen hier bij kijken.

 

Mensen komen ook tot het besef om nog herinneringen te gaan maken en leuke dingen te gaan doen (als dat nog kan). Voor de nabestaanden is dit heel mooi en belangrijk. Zij kunnen na het definitieve afscheid warme herinneringen koesteren aan deze momenten. Maar vooral ook voor jou zijn deze momenten heel belangrijk, om afscheid te nemen van het hier en nu in deze wereld. Voor sommigen lukt het nog om een bucketlist te maken en deze lang gekoesterde wensen te volbrengen. Hoe ontzettend mooi is het dan niet om dat in beelden vast te leggen met onder andere levensportret of door te kiezen voor afscheidsfotografie bij die speciale momenten?

 

Verder kan het fijn zijn om alvast na te denken over de uitvaart. Wil je gecremeerd worden of juist begraven? En op welke plaats op de begraafplaats zou je willen komen te liggen? Welke muziek mag er worden gedraaid? Wil je iets anders dan. koffie en cake? Het kan voor de nabestaanden een stukje rust geven, als zij in deze moeilijke dagen deze beslissingen niet alleen, maar met jou kunnen namen.

 

Afscheid nemen betekent niet altijd toeleven naar de dood. Of afscheid nemen als iemand plotseling sterft. Afscheid nemen is er veel vaker, bijvoorbeeld van een situatie (bijvoorbeeld bij een scheiding), transitie en zelfs van een ledemaat (bijvoorbeeld bij amputatie). Maar ook bij een chronische  of ongeneeslijke ziekte, steeds opnieuw een stukje afscheid nemen van “-iets dan niet meer kan/lukt”. Het kan ook zijn dat je te maken hebt met het verlies van een baan, de verandering, afscheid nemen van een situatie die tot nu toe heel vertrouwd was.  Afscheid nemen van een toekomstbeeld dat er anders uit gaat zien dat je gehoopt had, bijvoorbeeld door een onvervulde kinderwens.

 

Meer artikelen...

 

Ik wil graag naar aanleiding van de Fotografie bij... contact opnemen

 

Ik neem graag contact met je op! Of bel direct: 0617994112

 

Of klik hier voor de dienst

Levensportret Afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie Ik-mis-je-fotografie