Fotografie bij: Wake, Liefde en Dood, Afscheid en Rouw

Fotografie bij

Wake

Samenkomen en stilstaan bij de persoon die overleden is. Een Wake/samenkomst wordt vaak op een middag of avond georganiseerd tussen het overlijden en de uitvaart in, maar er kan ook voor gekozen worden om na de uitvaart met klein gezelschap bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en het glas te heffen op het leven. Samen liefde en verdriet delen. Tijdens een wake kan er muziek gedraaid worden, kunnen er verhalen worden verteld of teksten of gedichten worden voorgelezen. Dit kan zowel in de vorm van een kerkdienst zijn, maar ook bij iemand thuis of op een locatie naar keuze. Een wake/bijeenkomst is ook fijn voor mensen die niet op de uitvaart zelf aanwezig kunnen zijn, maar toch graag afscheid willen nemen en/of van de gelegenheid gebruik willen maken om persoonlijk de nabestaanden te condoleren.

 

Afscheid

Niet iedereen overlijdt plotseling. Als mensen ongenseslijk ziek zijn weten ze dat ze niet heel lang meer te leven hebben. Dat besef kan heel moeilijk en heel verdrietig zijn. Een stuk rouwverwerking komt om de hoek kijken op het moment dat iemand deze boodschap krijgt. Toch is het voor mensen ook aanleiding om zelf al een aantal zaken te gaan regelen. Het is vaak een emotionele periode. Stukje bij beetje neem je afscheid van het leven en de mensen om je heen. Ook emoties zoals verdriet, ongeloof, boosheid en onmacht komen hier bij kijken.

 

Liefde en dood

Rouw

Als een geliefd iemand sterft is dat een ingrijpende gebeurtenis. Het maakt veel emoties los, zoals, verdriet, pijn, machteloosheid, onbegrip, soms ook woede, onrecht of schuldgevoel. Het is vaak moeilijk om de werkelijkheid van het verlies onder ogen te zien.

Na het overlijden van iemand begint de taak om in je leven een manier te vinden om om te gaan met het verlies en het verdriet. Overleven noemen we dat. Dat overleven is moeilijk. Het is erg belastend, zowel fysiek als mentaal. Voor iedereen is rouwen anders, jouw manier van rouwen is niet te vergelijken met dat van iemand anders. Rouwen is hard werken.

 

 

Ik wil graag naar aanleiding van de Fotografie bij... contact opnemen

 

Ik neem graag contact met je op! Of bel direct: 0617994112

 

Of klik hier voor de dienst

Levensportret Afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie Ik-mis-je-fotografie