De verhalen

Naast referenties van mensen waarvoor ik heb mogen fotograferen vind ik het ook belangrijk om verschillende verhalen en ervaringen met jullie te delen. Dit kunnen ervaringen zijn van mezelf, maar ook van andere mensen die werkzaam zijn in deze branche. Bijvoorbeeld door middel van interviews of waardevolle tips over diensten en/of producten die aansluiten bij afscheid en uitvaartfotografie.

Blijf ik dromen, of ga ik proberen om mijn dromen waar te maken...

Blijf ik dromen, of ga ik proberen om mijn dromen waar te maken...

Die vraag stelde ik me ongeveer een half jaar geleden. Ik koos voor het laatste, dus om te proberen om mijn dromen waar te maken. Vanaf 1 februari 2007 tot 1 januari 2019 heb ik gewerkt onder de naam Hippe Fotografie en Klein in Beeld Fotografie. Ik heb in al die jaren veel families, gezinnen, kinderen, baby’s, bolle buiken, kinderfeestje en bruiloften vastgelegd. Veel mensen ontmoet en ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan.

Sinds 1 januari jl. heb ik het roer omgegooid en heb ik Liefde voor later Fotografie opgezet.

In deze richting ga ik meer op zoek naar de diepgang in de fotografie. Hierin wil ik me vooral richten op mensen in moeilijke periodes in hun leven, door bijvoorbeeld ziekte en/of verlies. Ik maak foto’s van langdurig en/of ongeneselijk zieke mensen en hun dierbaren om herinneringen vast te leggen. Ook het maken van levensportretten en uitvaartfotografie horen hierbij. Het fotograferen van een uitvaart wordt steeds “gewoner” voor veel mensen, echter het fotograferen in een laatste fase van iemans leven rust nog enigzins een taboe, terwijl er zoveel redenen zijn om dit juist wel te doen.

Mijn missie en visie: Jullie een tastbare herinnering geven. Ik kan voor niemand de tijd terug draaien, ik kan verdriet en verlies niet wegnemen, maar ik kan jullie wel een tastbare herinnering geven voor de nabestaanden om terug te kijken op een belangrijke pe

riode in jullie leven. Of om een mooi portret te hebben van een dierbare. Juist omdat er nog een taboe op heerst en juist, omdat ik zo vaak heb gehoord dat mensen achteraf spijt hebben, omdat ze niet wisten dat de mogelijkheid bestond. Daarom maak ik graag dit onderwerp bespreekbaar, zodat mensen er over na kunnen denken. Vaak in tijden van verdriet leven mensen in een roes en gaan er veel dingen langs hun heen, wat heel logisch is. Hoe fijn is het dan om achteraf nog foto’s te kunnen bekijken van het afscheid, maar ook van de periode daarvoor. De laatste weken/maanden samen zijn heel belangrijk. Heeft iemand nog maar kort te leven, dan is er zoveel reden om nog zoveel mogelijk mooie en kostbare momenten te delen en vast te leggen. Dat is precies de reden, waarom ik deze richting van fotografie zo bijzonder en waardevol vind om te mogen doen.

Terugkomend op de eerste zin, ik ga niet alleen proberen om mijn dromen waar te maken, maar ik ga het ook doen! Hier ben ik al druk mee bezig geweest de afgelopen vier maanden. Ik kijk dan ook vol vertrouwen naar de toekomst en hoop voor zoveel mogelijk mensen tastbare en kostbare herinneringen vast te kunnen gaan leggen.

Als jullie vragen hebben, stel ze dan gerust.

Lieve groet,

Natalie

Meer artikelen...

 

Ik wil graag naar aanleiding van de verhalen contact opnemen

 

Ik neem graag contact met je op! Of bel direct: 0617994112

 

Of klik hier voor de dienst

Levensportret Afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie Ik-mis-je-fotografie